vv Zeewolde strijdend ten onder bij FC Horst

De ruststand van 0-1 was veelbelovend. De 3-2 aan het einde was een koude douche.

FC Horst begon direct aanvallend en zette de eerste 10 minuten druk op vv Zeewolde. Echte kansen leverde dat niet op en de mogelijkheden die er zeker wel waren werden niet benut. Zelfs een verkeerde terugspeelbal was niet aan de voorwaartsen van FC Horst besteed. vv Zeewolde kreeg hierdoor de mogelijkheid meer in de wedstrijd te komen.

In de 18e minuut het eerste gevaar van Zeewolde. Een vrije trap van Reinier Joustra werd voor het doel van FC Horst langs geschoten door Lucas Pelgrum. Niemand die de bal kon aanraken. Twee minuten later was het raak voor vv Zeewolde. Lucas Pelgrum vond Pepijn Pelgrum die de bal doorgaf aan Job Hoogedoorn waarbij de verdediging van FC Horst er niet goed uitzocht. Job Hoogedoorn benutte dit buitenkansje koelbloedig en bracht Zeewolde op een 0-1 voorsprong.

FC Horst kreeg de rust nog twee behoorlijke kansen op de 1-1. De bal eindigde of op de voeten of op de vuisten van Romero Butz. Aan de andere kant had FC Horst geluk dat een schot van Roan Fokker net werd aangeraakt en tot corner werd verwerkt. Ook een schot van Lucas Pelgrum ging rakelings naast.

Spelers van FC Horst waren behoorlijk geïrriteerd over het fysieke spel van vv Zeewolde. Dat had Andrews Letroit een rode kaart kunnen opleveren. Scheidsrechter Klein Ganseij hield het bij geel.

Na de rust probeerde Zeewolde de voorsprong uit te bouwen. FC Horst deed een stapje extra om op hetzelfde fysieke niveau als Zeewolde te komen. Toch leek Zeewolde eerder 0-2 te maken dan FC Horst de 1-1. Die 1-1 kwam er toch. Een aanval uit het boekje na balverlies op het middenveld van Zeewolde. Een prima voorzet van Nick Pul werd even fraai afgerond door Elroy Martens. 57e minuut 1-1. Nog geen 10 minuten later werd het zelfs 2-1. Dezelfde Leroy Martens scoorde zeker niet in buitenspelpositie. Aan het doelpunt was een buitenspelsituatie vooraf gegaan waarbij scheidsrechter Klein Ganseij het signaal van zijn assistent volkomen was ontgaan.

Zeewolde nam risico’s om de gelijkmaker te scoren zonder echt grote kansen te creëren. FC Horst profiteerde slechts één keer van de ruimte die Zeewolde weggaf. In de 79e minuut reageerde Nick Pul attent op een bal vanaf het middenveld en gaf de twijfelende Romero Butz het nakijken: 3-1. Wedstrijd leek gespeeld.

Drie minuten later was de spanning plotseling weer terug. Nick Doppenberg rondde een fraaie actie van Job Hoogendoorn doeltreffend af: 3-2. Hoe Zeewolde ook knokte de 3-3 kwam er niet ook niet in de 5 minuten blessuretijd. Wel ontvingen Lucas Pelgrum en Reinier Joustra nog een gele kaart net als de keeper van FC Horst. Het hielp Zeewolde allemaal niks. De wedstrijd eindigde in 3-2.

De druiven waren dan ook behoorlijk zuur voor Zeewolde. Deze keer was een voorsprong niet voldoende om als winnaar van het veld te stappen. Ook de manier waar de tegentreffers vielen past in het plaatje van het seizoen.

Op 5 maart gaat de competitie verder met de wedstrijd tegen Lunteren dat 2016 heel sterk is begonnen. Tussendoor gaat Zeewolde op bezoek bij zondag topklasser HSC ’21 voor de beker. Een wedstrijd waar Zeewolde op basis van de stand in de competitie eigenlijk niks te zoeken heeft. Het helpt ook niet echt om te herstellen van de blessures en pijntjes die het elftal parten spelen. Maar toch, woensdag 24 februari, het blijft een bijzondere wedstrijd tegen HSC’21 en het begint om 20.00 in Haaksbergen gewoon met 0-0.

Karakteristieken:

0-1 (20) Job Hoogedoorn

1-1 (57) Elroy Martens

2-1 (66) Elroy Martens

3-1 (79)Nick Pul

3-2 (82) Nick Doppenberg

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Hessel Korthuis, Evert Kort, Lucas Pelgrum, Denilson Ramazan, Roan Fokker (70. Joram Blaauw), Reinier Joustra, Pino Wouters, Pepijn Pelgrum (62. Nick Doppenberg), Martijn van Heesbeen (70. Ewout Wijnbergen), Job Hoogedoorn.

Leden BC VVZ