VVZ pakt ruime overwinning op Waterwijk

In een open wedstrijd was Waterwijk de ploeg met de betere spelers en Zeewolde een team dat doelpunten maakte.

Zeewolde tegen Waterwijk was een mooi voorbeeld van een wedstrijd tussen elf goede voetballers en een team. Waterwijk heeft veel ervaren spelers in de gelederen die de bal precies neer kunnen leggen waar ze willen. In de openingsfase lieten ze dat ook meteen zien. Al in de 3e minuut was Elwin Jansen dicht bij de 0-1. Gerben Hilgers maakte er een hoekschop van. de kort genomen hoekschop werd binnen gekopt maar scheidsrechter Jansen had een overtreding gezien. Waterwijk ging gewoon door en bij de volgende gelegenheid werd een door Gerben Hilbers weggebokste bal bovenop de kruising geschoten.

Zeewolde probeerde iets terug te doen en deed dat in de 10e minuut met een prima steekpass van Martijn Heesbeen op Job Hoogedoorn. Deze mogelijkheid voor Zeewolde werd vakkundig om zeep geholpen door de assistent scheidsrechter van Waterwijk. In de 12 minuut kreeg Zeewolde twee vrij trappen kort achter elkaar. De eerste vanaf zo'n 40 meter leidde tot de 2e vlak buiten het strafschopgebied. Martijn Heesbeen toonde zijn traptechniek door keeper Alex Bindenga volstrekt kansloos te laten. Zeewolde op een 1-0 voorsprong nadat Waterwijk de beste kansen had gehad.

Ook na de 1-0 bleef het een open wedstrijd waar Waterwijk mogelijkheden kreeg en Zeewolde ook. De 30e minuut zou achteraf een heel cruciale minuut worden. Martijn Heesbeen werd aangespeeld in buitenspelpositie en mocht van scheidsrechter Jansen doorgaan ondanks het signaal van de assistent scheidsrechter. Heesbeen zette de bal op maat voor waar Yasin Karpuz een niet de missen kans kreeg en de 2-0 afdrukte. Waterwijk boos en scheidsrechter Jansen deelde van de weeromstuit wat gele kaarten uit.

Waterwijk was nog één keer voor rust dicht bij een treffer. Een voortreffelijk schot van oy de Vries, die velen al als doelpunt telden, ranselde Gerben Hilgers uit de hoek. Een hoekschop was wat Waterwijk over hield.

Na rust zette Waterwijk aan om snel de aansluitingstreffer te maken. Pino Wouters had de plek van Yasin Karpuz overgenomen om het middenveld te versterken. Met Reinier Joustra als verrassing op het middenveld kreeg Waterwijk niet de mogelijkheid om al te snel recht toe recht aan het Zeewolder doel te bestoken. Dat deden ze als nog via de vleugels waar Tim Nagtegaal en Luuk Heerink een prima partij speelden en heel wat tegenhielden. Neemt niet weg dat Waterwijk na rust diverse mogelijkheden had om te scoren. Gelukkig voor Zeewolde stond het vizier bij de Almeerders niet al te zuiver. Als het doelpunt dan toch dreigde te vallen was er altijd nog Jeffrey Bras die de bal van de doellijn trapte toen Gerben Hilgers door een lobje van Elwin Jansen al verslagen was.

Hoe meer Waterwijk aanviel hoe meer mogelijkheden Zeewolde kreeg om te scoren. Het duurde nog tot de 87e minuut voordat dat echt gebeurde. Voor die tijd had Gerben Hilgers in een innige verstrengeling een speler van Waterwijk gevloerd en de daarop volgende strafschop van Franklin de Jong tot hoekschop verwerkt. Immiteerde Alex Bindenga het kunstje van Gerben Hilgers door een starfschop van Martijn Heesbeen te stoppen en zag Reinier Joustra kans om volledig vrij voor keeper Bindenga de bal er niet in te krijgen.

Tot de 87e minuut dus. Martijn Heesbeen stond als zo vaak aan de basis van een aanval. Gaf de bal mee aan invaller Jonno Visser, die de bal voorgaf op Job Hoogedoorn bij de eerste paal. Die raakte de bal verkeerd maar zag toch kans de bal terug te leggen op een andere invaller Luca Rempf. zijn schot wordt nog gestopt door Alex Bindenga. Pino Wouters stond precies op de juiste plaats om de rebound zeer beheerst binnen te schieten: 3-0. wedstrijd gespeeld.

Scheidsrechter Jansen floot na een paar minuten blessuretijd voor het einde. Zeewolde blij met een prima teamprestatie. Waterwijk boos op scheidsrechter Jansen die in hun ogen niet veel goed had gedaan deze middag.

Volgende week zaterdag 15 oktober gaat Zeewolde op bezoek in Harderwijk bij Zwart Wit om een positie in de middenmoot.

Spelers Zeewolde:
Gerben Hilgers (man-of-the-match), Tim Nagtegaal, Jeffrey Bras, Jasper van Scherrenburg (86. Jonno Visser), Luuk Heering, Vincent van der Heijde (79. Luca Rempf), Reinier Joustra, Jesse Oving, Job Hoogedoorn, Martijn Heesbeen en Ysin Karpuz (46. Pino Wouters)

Leden BC VVZ