Goede start tweede seizoenshelft

De winterstop is weer voorbij en dat betekende dat de voetballers weer de wei in mochten, tenminste als de betreffende verenigingen over kunstgras beschikten want door de vorst in de grond waren natuurvelden onbespeelbaar.

In de competitie KNVB 3B oost waren drie wedstrijden afgelast maar de uitwedstrijd van vvZeewolde ging gewoon door want vv VOP uit Amersfoort beschikte over een kunstgrasveld wat weliswaar niet het hoofdveld was.

Beide teams draaiden in de eerste helft van de competitie niet best waardoor Zeewolde op de laatste en Vop op de één na laatste plaats de winterstop ingingen. De eerste competitiewedstrijd van 2017 was dan ook meteen een hele belangrijke.

Door diverse omstandigheden was de staf van Zeewolde vandaag iets gewijzigd en was Jacco Meiling deze wedstrijd de hoofdtrainer (normaal de trainer van Zeewolde 2).

Zeewolde nam de aftrap in de strijd om afscheid van de laatste plaats te nemen. De gemiddelde leeftijd van Vop was ruim 31 en van Zeewolde 24,5 dus misschien was er op conditie winst te boeken. Na 10 minuten was het eerste wapenfeit een schot van Martijn van Heesbeen vlak naast het doel van Vop. Bop werd pas na 30 minuten voor het eerst gevaarlijk door een grote fout in de Zeewolder defensie, maar de schade bleef beperkt. Echt grote kansen waren er verder niet in de eerste helft, Zeewolde was de bovenliggende partij waar Vop het vooral moest hebben van de lange bal. De rust werd gehaald met dezelfde stand als waarmee begonnen werd.

Na de rust was het een ander verhaal, Al in de derde minuut van het tweede bedrijf scoorde Job Hoogedoorn namens Zeewolde de openingstreffer. Vop had veel overtredingen nodig om de gretige polderbewoners van de 0-2 af te houden, en de scheidsrechter zag veel door de vingers waardoor de strijd wat grimmiger werd. Zeewolde kreeg veel kansen maar verzuimde de score op te schroeven, Pepijn van Pelgrum had misschien wel de grootste kans maar de voorzet van Hessel Korthuis werd rakelings langs de paal geschoten. Achterin werd het even spannend door een grote fout maar keeper Romero Butz werd de held van de dag door het schot te keren. Een corner van Vop schampte de lat waardoor Zeewolde kon counteren door middel van Pino Wouters die Pepijn Pelgrum aanspeelde die op zijn beurt de bal via de paal naast zag gaan. Meteen daarna probeerde Martijn van Heesbeen met een lobje de keeper te verschalken maar de vingertoppen van keeper Dennis Spoel verhinderden een goal.

Door het uitblijven van de tweede goal bleef het erg spannend tot het verlossende eindsignaal. Door deze overwinning en de afgelasting van Terschuurse Boys tegen EFC stijgt Zeewolde virtueel twee plaatsen en staat het niet meer op een directe degradatieplaats.

Zaterdag 4 Februari speelt Zeewolde thuis tegen Terschuurse Boys, aftrap 15:00 uur.

Opstelling Zeewolde:

Romero Butz(k), Luuk Heerink, Jeffrey Bras, Ramon Chaigneau,Hessel Korthuis,Roan Fokker(a),Mahmoud Hanfish, Pepijn Pelgrum, Martijn van Heesbeen, Job Hoogedoorn, Vincent v.d. Heide,wissels: Pino Wouters (65’) Jesse Oving(80’) Evert Kort

Leden BC VVZ