Spannende wedstrijd tegen Terschuurse Boys eindigt in gelijkspel.

Onder leiding van scheidsrechter Rigterink begonnen de teams om 15.00 aan de wedstrijd. Zeewolde zonder de geschorste Job Hoogedoorn, speelde met A-junior Thomas Butz op het middenveld. De eerste helft was Terschuurse Boys de bovenliggende partij met meer dan een handvol mogelijkheden die niet werden benut. In het begin was de beste kans voor Zeewolde. Pino Wouters zag een mooie loopactie bekroond met een pass van Martijn van Heesbeen en verscheen alleen voor de keeper. Helaas schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Uit de tegenaanval kopte Terschuurse Boys uit kansrijke positie naast. De bal belandde ook nog een keer op de paal naast doelman Romero Butz, die regelmatig de hulp van zijn verdedigers nodig had om een doelpunt te voorkomen.

n de 24e minuut was het zomaar 1-0. De bal werd door een verdediger teruggekopt net naast het doel van doelman William Liefting, die in een poging de bal binnen te houden deze zomaar inleverde bij Mahmoed Hanfish, die weliswaar zwaar gehinderd toch de bal binnen kon lopen.

In de 35e minuut scoorde Edgar Bouw een gele kaart en solliciteerde drie minuten later nadrukkelijk naar een tweede bij een overtreding op Mahmoud Hanfish. Scheidsrechter Rigterink hield die tweede kaart op zak. De frustraties bij Terschuurse Boys zaten hoog. Voor trainer Ronald Tulen reden om in de 44e minuut Ronald Bouwman, die al flink over de schreef was gegaan zonder dat de scheidsrechter het had gezien, naar de kant te halen en Tomas Vaarkamp in te brengen.  

Nog voor rust trok Terschuurse Boys de stand weer gelijk. De vrije trappen vanaf de zijkant hadden al voor het nodige gevaar en kunst en vliegwerk aan de kant van Zeewolde gezorgd. De vrije trap van Gydo Vos vanaf de rechterkant ongeveer halverwege het veld, zeilde over alle verdedigers en aanvallers heen en eindigde achter de verbouwereerde Romero Butz in het net. De gelijke stand was zeker verdiend maar viel voor Zeewolde wel op een heel ongelukkig moment.

De 2e helft was 9 minuten onderweg toen Pepijn Pelgrum vanaf links een prima voorzet gaf die weergaloos werd ingekopt door Peter Overeem die daarmee zijn eigen keeper kansloos liet. Geheel in de geest van de wedstrijd was het 1 minuut later alweer gelijk door een afstandschot van Gydo Vos die van zeker 35 meter Romero Butz kansloos liet.

De wedstrijd bleef door de stand spannend waarbij Zeewolde wat meer overwicht leek te hebben. Het laatste kwartier trok Terschuurse Boys de verhoudingen weer een beetje recht. Uiteindelijk was Zeewolde nog het dichtst bij winst. Helaas voor Zeewolde zag scheidsrechter Rigterink de handsbal in het strafschopgebied niet.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-2 waar beide ploegen uiteindelijk met enige tegenstribbelen over gemiste kansen in de 1e helft (Terschuurse Boys) en het niet krijgen van een strafschop (Zeewolde) wel mee konden leven.

Vervelend voor Zeewolde was het uitvallen van Hessel Korthuis. Vlak voor rust bezig aan een fraaie actie in de 16 meter van Terschuurs Boys greep naar zijn hamstring en viel geblesseerd uit.

VOP verloor en TOV. EFC en Zwart Wit speelden gelijk net als Rood Wit dat knap gelijk speelde tegen Batavia. Hierdoor staat Zeewolde op de 12e plaats tussen EFC (13e) en Rood Wit (11e) in. Deze ploegen hebben nog wel een wedstrijd in te halen.

Zaterdag 11 februari staat voor Zeewolde de thuiswedstrijd tegen koploper TOV op het programma. Zeewolde speelde bij TOV de beste wedstrijd van het seizoen ondanks het verlies van 2-1. Zeewolde heeft in 2017 nog niet verloren. Wie weet kan de ploeg van Mathieu van Heijningen voor een stunt zorgen. De ploeg heeft elk punt hard nodig. Ondanks een verdienstelijk resultaat tegen Terschuurse Boys is het degradatiespook nog lang niet verjaagd.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Jeffrey Bras, Ramon Chaigneau, Hessel Korthuis (41. Evert Kort), Roan Fokker, Thomas Butz (79. Lucas Pelgrum), Pepijn Pelgrum, Mahmoud Hanfish, Martijn van Heesbeen, Pino Wouters (74. Jesse Oving).

Leden BC VVZ