Gelijkspel bij VVZ tegen Horst

Zeewolde begon met goede moed onder leiding van scheidsrechter van Iersel. De eerste aanval was van Zeewolde waar de bal over de achterlijn glipte.  In de 6e minuut kreeg Zeewolde twee hoekschoppen achter elkaar te nemen. De rebound uit de eerste werd goed ingeschoten door Lucas Pelgrum maar keeper Wellenberg stond op de goede plek om er nog een hoekschop van te maken.

Even eerder had Ramazan Leebeek met een strak schot Romero Buts getest. Na de mogelijkheden van Zeewolde nam FC Horst het initiatief over en kreeg diverse mogelijkheden uit vrije trappen en andere standaardsituaties. Lang duurde het niet voordat FC Horst de 0-1 min of meer in de schoot geworpen kreeg. Ramazan Leebeek mocht een vrije trap nemen en plaatste die op het hoofd van Ricardo Vliek die bij de 2e paal bijna ongehinderd in kon koppen. Ramon Chaigneau deed op de lijn nog een laatste poging om de bal weg te werken maar schoot de bal daarbij in het lege doel. Zonder de interventie van Ramon Chaigneau was de bal overigens ook wel in het doel beland. Zeewolde was behoorlijk van slag en kwam de verdere eerste helft niet meer aan fatsoenlijk voetbal toe. FC Horst kreeg diverse mogelijkheden maar drong gelukkig voor Zeewolde ook niet al teveel aan. In de 32e minuut was toch nog een mogelijkheid te noteren voor Zeewolde. Lucas Pelgrum gaf de bal goed mee aan Job Hoogedoorn die op het doel schoot zonder keeper Wellenberg op de proef te stellen.
 
Zoals vaker deze competitie speelde Zeewolde een veel betere 2e helft en was in de 47e minuut twee keer dichtbij de gelijkmaker. Eerst schoot Yasin Karpuz een rebound uit een hoekschop op de binnenkant van de paal en even later zag Martijn van Heesbeen zijn kopbal naast het doel gaan in plaats van erin. FC Horst trok zich wat terug en probeerde met counters de 0-2 op het bord te krijgen. Dat lukte niet ook al was daar nog wel eens kunst en vliegwerk van de verdediging van Zeewolde voor nodig. Bij Zeewolde ontbrak het absoluut niet aan inzet en na de wissel Jasko Etemovic voor Pino Wouters kwam bij de inzet ook meer dreiging in het spel van Zeewolde. De beloning voor het betere spel kwam in de 77e minuut. Job Hoogedoorn wist de bal op maat bij Martijn van Heesbeen te krijgen die de bal hard langs de kansloze doelman van FC Horst kogelde. Binnen twee minuten lag de bal aan de andere kant ook in het net, maar scheidsrechter van Iersel keurde het doelpunt af wegens buitenspel tot ergernis van de gasten uit Horst.
 
FC Horst deed er na de gelijkmaker een schepje bovenop door Brandon Karangwa in te breng. Ramon Chaigneau moest diep gaan om de snelle en stevige invaller een beetje in toom te houden. De laatste minuten waren zo weer voor FC Horst. Met af en toe een mogelijkheid voor Zeewolde. Vlak voor tijd wist invaller Jesse Oving met volle inzet en overzicht nog een kans van FC Horst onschadelijk te maken.
 
Na een magere eerste helft volgde een alleszins vermakelijke 2e helft waar Zeewolde een punt aan overhield.  
 
Door het gelijkspel liep Zeewolde een punt in op Waterwijk en Zwart Wit die beiden hun wedstrijd verloren verloren. Veel schoten de mannen van Matthieu van Heijningen hier niet mee op want EFC'58 kwam in punten langzij en Rood Wit '63 wist door de winst op Waterwijk voorbij de Zeewoldenaren te komen. Zeewolde staat nu 12e met 15 punten en een doelsaldo van -9. EFC '58 heeft net zoveel punten maar een minder doelsaldo. VOP sluit de rij met 14 punten.
 
Spelers Zeewolde:
Romero Butz, Luuk Heerink, Jeffrey Bras, Evert Kort, Ramon Chaigneau, Roan Fokker, Lucas Pelgrum, Pino Wouters (60. Jasko Etomovic), Yasin Karpuz (74. Jesse Oving), Martijn van Heesbeen, Job Hoogedoorn

Leden BC VVZ