Eerste verlies in 2017

Het verslag van een dramatische wedstrijd in Almere en een kansloze nederlaag:

In de eerste helft liep Waterwijk aan alle kanten door de defensie van Zeewolde heen. Wat de plannen van Zeewolde precies waren zal wel nooit duidelijk worden, dat het niet werkte was binnen de 10 minuten duidelijk. Zeewolde mocht blij zijn dat paal en lat doelpunten van Waterwijk in de weg stonden anders was het heel snel 1-0 geworden.  Nu duurde het nog tot de 16e minuut voordat Waterwijk de eerste maakte. Jael Vreugd stond geheel vrij om na een redding van Romero Butz de bal in het doel te schuiven. Zeewolde en met name Job Hoogedoorn, zette een tandje bij en Zeewolde kreeg zowaar drie mogelijkheden kort achter elkaar. Helaas ontbrak het aan overtuiging om de bal langs de verdediging en doelman te krijgen.

In de 31e minuut was Waterwijk dichtbij 2-0. Een mooie combinatie eindigde op de paal. Tien minuten later was het toch 2-0. Een bijna identieke situatie als bij de 1-0. Romero Butz kon nog redden maar voor de rebound stond Jael Vreugd weer geheel vrij om de bal in het doel te schieten. 

Met Tim Nagtegaal voor Jesse Oving in de ploeg begon Zeewolde aan een betere tweede helft. De ploeg uit Zeewolde kreeg een aantal mogelijkheden en zelfs kansen op de 2-1. Met name Mamhoud Hanfish kreeg 2 uitgelezen mogelijkheden om te scoren, maar strandde op de doelman of zag de bal op de paal belandde. Aan de andere kant was Waterwijk zeker zo gevaarlijk. Romero Butz, paal en lat zorgde ervoor dat Waterwijk niet meer scoorden dan de twee doelpunten voor rust.

Terwijl de energie bij Waterwijk zichtbaar op raakte wist Zeewolde in het tweede gedeelte van de 2e helft wel een overwicht op te bouwen. Pino Wouters voor Evert Kort in de 75e minuut moest voor meer druk op het doel van Alex Bindenga zorgen. Dat lukte bij vlagen. Vooral vrije trappen leverde gevaar op voor het doel van Waterwijk. Bij uitvallen was Waterwijk dichter bij de 3-0 dan Zeewolde bij de 2-1 was geweest. Dankzij goed keeperswerk van Romero Butz en geprutst aan de kant van Waterwijk bleef het 2-0.  

Scheidsrechter Yilanci gaf, in de op zich sportieve wedstrijd, maar liefst 7 gele kaarten, waarvan 2 voor Zeewolde. Job Hoogedoorn en invaller Johnno Visser incasseerden een gele kaart en zijn beiden geschorst voor de wedstrijd tegen Buitenboys.   

Zeewolde moet zich met 8 wedstrijden te gaan op gaan maken voor de nacompetitie. Als de ploeg niet beter weet te presteren dan tegen Waterwijk moet Zeewolde vrezen dat het de nacompetie niet eens gaat halen. Zaterdag komt Buitenboys de nummer op de ranglijst op bezoek. De uitwedstrijd werd kansloos met 2-0 verloren. Veel werk aan de winkel voor spelers en technische staf.

Spelers:

Romero Butz, Luuk Heerink, Jeffrey Bras, Evert Kort (75. Pino Wouters), Hessel Korthuis, Jesse Oving (46. Tim Nagtegaal), Job Hoogedoorn, Lucas Pelgrum (66. Johhno Visser), Martijn van Heesbeen, Roan Fokker, Mahmoed Hanfish 

Leden BC VVZ