vv Zeewolde - Buitenboys 3-2

vv Zeewolde voetbalt beter tegen topploeg.

Gezien de resultaten zou vooraf niemand Zeewolde een schijn van kans gegeven hebben tegen de runner up Buitenboys. Maar elke wedstrijd begint met 0-0 en Zeewolde had de punten heel hard nodig. 

Er was vandaag dan ook maar 1 opdracht: winnen ! Op deze prachtige eerste lentezaterdag gingen de voetballers van vvZeewolde goed van start  en kregen ook de eerste kansen van de wedstrijd, al in de eerste minuut kreeg Mahmoud Hanfish de kans op 1-0, maar de verdedigers van sc Buitenboys wisten het tij te keren. Dezelfde speler van Zeewolde kreeg na 5 minuten de tweede grote kans maar ook deze werd niet verzilverd, Roan Fokker moest even op zijn tanden bijten toen zijn vinger uit de kom raakte, verzorger Michel Barbillion wist de vinger weer in de juiste positie te krijgen en Fokker kon weer verder. Ma het eerste kwartier nam sc Buitenboys meer het initiatief en kreeg ook wat kansen. Cairo van Buitenboys kwam via de kluts gelukkig aan de bal maar keeper Romero Butz kon de bal nog keren. Meteen daarna gaf Ramon Chaigneau een prachtige voorzet op Tim Nagtegaal maar hij werd binnen de 16 in de rug gelopen, scheidsrechter van Gerrevink (ogenschijnlijk een tweelingbroer van Michael van Gerven) zag er geen overtreding in en gaf dus geen strafschop.

Als een duveltje uit een doosje scoorde Haazelager van Buitenboys simpel 0-1 in de 24e minuut. Zeewolde was wel aangeslagen door deze domper maar zeker niet uit het veld geslagen Jasko Etomovic en Martijn van Heesbeen kregen enorme kansen maar konden het net niet vinden. In het resterende deel van de eerste helft was Buitenboys de bovenliggende partij en Zeewolde had veel overtredinkjes nodig om zich staande te houden. Toch kwam Zeewoldde voor de rust nog op gelijke hoogte, een voorzet van Lucas Pelgrum werd door Jasco Etemovic goed langs de keeper geschoten. 1-1, 39e min. In de 42e minuut scoorde Martijn van Heesbeen maar de scheidsrechter had een overtreding gezien waardoor de goal werd afgekeurd, de ruststand werd dan ook 1-1.

De tweede helft was amper een minuut oud toen Zeewolde op voorsprong kwam, een voorzet van Jasko Etemovic werd door Martijn van Heesbeen tot doelpunt omgezet. Het spel vloog daarna op en neer, Buitenboys kreeg een paar grote kansen maar Zeewolde was feller in de tweede helft, Jeffrey Bras liep tegen een gele kaart op na een felle charge op Lamptey. Na een uur spelen kreeg eerst Mahmoud Hanfish de kans op 3-1 maar een minuut later was het verdediger Rutger de Vries die het daadwerkelijk op het scorebord zette. Zeewolde speelde erg goed in de tweede helft en had het overwicht, er volden ook grote kansen op 4-1. Buitenboys oogde wat vermoeid en zorgde voor wat jonge aanwas maar was hierdoor voor de 70e minuut door de wissels heen. De irritaties namen wat toe nadat een speler van Buitenboys doorliep op keeper Romero Butz.

Zeewolde was dan wel beter in de tweede helft maar het bleef oppassen voor de counter, Zeewolde verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen waardoor Buitenboys er nog in geloofde.

Met nog tien minuten op de klok liepen meerdere spelers op hun tandvlees, waardoor het nog spannend werd in de slotfase, helemaal toen Sheombar namens Buitenboys de aansluit treffer 3-2 scoorde in de 88e minuut. Het werden nog een paar tumultueuze minuten waarbij Lamptey van Buitenboys zijn tweede gele kaart opliep en voortijdig kon gaan douchen.

In de stand veranderde niets meer en Zeewolde won verdiend met 3-2.

Opstelling Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Jeffrey Bras, Rutger de Vries, Hessel Korthuis, Tim Nagtegaal(72’ Pino Wouters) Mahmoud Hanfish (88’ Jasper van Scherrenburg), Lucas Pelgrum, Martijn van Heesbeen, Roan Fokker, Jasko Etemovic (72’ Jesse Oving)

Leden BC VVZ