Drie zwaarbevochten punten voor Zeewolde tegen Hoevelaken.

Na de topprestatie tegen Buitenboys stond de lastige uitwedstrijd tegen Hoevelaken op het programma. Eerder dit seizoen verloor Zeewolde thuis met 0-2. Op een uiterst moeilijk te bespelen veld vochten Hoevelaken en Zeewolde een sportieve strijd uit. 

Al na 3 drie minuten lag de bal in het net. Jasko Etomovic wist Mamhoud Hanfish te bereiken die via een tegenstander de bal in het net deponeerde. Hoevelaken deed er alles aan om zo snel mogelijk de 1-1 te scoren maar was te slordig in de afwerking of vond keeper Gerben Hilgers of een speler van Zeewolde op haar pad. Na ongeveer een half uur kreeg Zeewolde meer grip op het spel van Hoevelaken. Job Hoogedoorn deed een poging van afstand die door keeper Sjoerd Kloppenburg nog net over kon worden getikt. Jasko Etomovic was even later dicht bij de 0-2. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt. De hoekschop die volgde werd bijna door een speler van Hoevelaken in het eigen doel gewerkt. Doelman Kloppenburg stond op de goede plaats om de bal tegen te houden. De laatste mogelijkheid voor de rust was voor Patrick Kloppenburg. Ramon Chaigneau was goed meegelopen en beperkte de schade tot een hoekschop.

Na rust was het een kwartier één richting verkeer. Hoevelaken bleef over de vleugels komen waar Ramon Chaigneau en Hessel Korthuis de handen meer dan vol hadden aan hun directe tegenstanders. Hoevelaken zag regelmatig kans de bal voor het doel van Zeewolde te krijgen en de mogelijkheden stapelden zich op. Het wachten was op de gelijkmaker.

In de 63e minuut viel uit het niets de 0-2. Martijn van Heesbeen draaide en keerde. Leverde de bal in bij Jasko Etomovic die ruimte voor zichzelf maakte en de bal van een meter of 20 achter doelman Kloppenburg wist te werken. Hoevelaken leek even stil te vallen, waardoor Zeewolde wat meer aan aanvallen toe kwam. Vrije trappen mistte de juiste richting of werden door Kloppenburg onschadelijk gemaakt. 

Net zo onverwachts als de 0-2 viel werd het ineens 1-2. Ruud Kassenaar wist onverwacht alleen voor Gerben Hilgers op te duiken. De sluitpost wist nog redding te brengen. Edwin Duijst was echter ter plaatse om de bal over de doellijn te werken. Jeffrey Bras deed nog een poging om de bal voor de lijn weg te werken, maar scheidsrechter Breunissen constateerde vanaf een meter of 40 dat de bal over de doellijn was geweest. Een juiste waarneming zo bleek uit het uitblijven van protesten van de kant van Zeewolde. Met nog minstens 15 minuten te spelen was de spanning volledig terug. Hoevelaken zette nog een tandje bij en Zeewolde moest ver terug.

Mathieu van Heijningen bracht Pino Wouters in voor Mahmoud Hanfish om weer wat grip te krijgen op het middenveld. De aanvallende middenvelder bekroonde zijn invalbeurt met een fraai doelpunt in de 87e minuut. Met een prima schot via de voet van een tegenstander verdween de bal in het doel van Hoevelaken: 1-3. De buit voor Zeewolde leek binnen.

Hoevelaken zette nog een keer aan en scoorde in blessuretijd voor de 2e keer de aansluitingstreffer. Weer was linksbuiten Patrick Kloppenburg de aangever die met een perfecte voorzet Ruud Kassenaar in staat stelde de 2-3 op het score bord te zetten. Via Ramon Geijtenbeek leek Hoevelaken nog op gelijke hoogte te komen, maar hij kon zijn hoofd niet voldoende tegen de bal zetten om in te knikken en kopte de bal over. Na 7 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Breunissen voor het einde en had Zeewolde drie zwaar bevochtte punten bemachtigd.

VOP, EFC en Waterwijk verloren hun wedstrijd zodat Zeewolde drie punten uitliep op de nummers 13 en 14 en op gelijke hoogte kwam met Waterwijk dat door een beter doelsaldo op de 11e plaats staat met een gelijk aantal punten als Zeewolde op de 12e plaats.

Zaterdag 8 april komt Zwart Wit '58 op bezoek in Zeewolde. De ploeg uit Harderwijk wist Stroe te verslaan en staat 6 punten boven Zeewolde op de 9e plek.  

Spelers Zeewolde:

Gerben Hilgers, Ramon Chaigneau, Jeffrey Bras, Rutger de Vries, Hessel Korthuis, Roan Fokker, Tim Nagtegaal (87. Johhno Visser), Job Hoogedoorn, Martijn van Heesbeen, Mahmoed Hanfish (75. Pino Wouters), Jasko Etomovic 

Leden BC VVZ