Drie belangrijke punten tegen Zwart Wit '63

Het was een zonnige lente zaterdag. Even voor 15.00 betraden de teams van Zeewolde en Zwart Wit het veld onder escorte van het elftal van de week en onder aanvoering van scheidsrechter Petersen.

Zeewolde stond voor de moeilijke taak om voor de 3e keer op rij de wedstrijd winnend af te sluiten. Zwart Wit ’63 voor de uitdaging om Zeewolde daar vanaf te houden.

Het begon voor Zeewolde beroerd. In de 5e minuut moest Jeffrey Bras zich al laten vervangen na een stevige botsing en een mogelijk gebroken neus. Beide ploegen zochten de aanval en Zeewolde was daar als eerste succesvol in. In de 11e minuut wist Lucas Pelgrum met een prachtige pass Martijn van Heesbeen, randje buitenspel of misschien wel over het randje, te bereiken. Martijn van Heesbeen reageerde  beter dan David Houtman en wist de bal koppend over de keeper van Zwart Wit in het net te deponeren.  Zeewolde ging door met aanvallen en was in de 14e minuut al dicht bij de 2-0 met een mogelijkheid voor Jasko Etomovic die de bal net niet goed kon aannemen om het keeper Houtman echt moeilijk te maken.

Zeewolde bleef enthousiast aanvallen en in de 18e minuut stond de 2-0 op het scorebord. Een schitterende combinatie van Martijn van Heesbeen en Tim Nagtegaal werd door Martijn van Heesbeen beheerst afgerond. Lang kon Zeewolde niet genieten van de 2-0 voorsprong. Mohammed Aheddouch had al een paar pogingen gedaan om langs Hessel Korthuis te komen en de bal scherp voor te geven. In de 21e minuut was het ineens raak. Aheddouch was opnieuw te snel voor de verdedigers van Zeewolde en legde de bal perfect neer voor Fred van de Loo die keeper Romero Butz kansloos liet.  

In de 25e minuut was Martijn van Heesbeen nog dichtbij de 3-1. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. De wedstrijd veel een beetje stil. Het enthousiaste aanvalsspel was weg en beide ploegen zagen nog maar sporadisch kans om bij het doel van de tegenstander te komen. Ruststand 2-1 waar Zwart Wit nog het meest tevreden mee mocht zijn.

De 2e helft was nog maar een paar minuten oud toen Job Hoogedoorn onderuit ging in het strafschopgebied. Heel Zeewolde zag een strafschop. Scheidsrechter Petersen liet doorspelen. Na dit moment was Zwart Wit duidelijk de bovenliggende partij en kreeg ook diverse mogelijkheden. In de 52e minuut werd een hoekschop net over het doel van Zeewolde gekopt. In de 56e minuut kon Hessel Korthuis de bal nog uit het doel houden, terwijl Romero Butz al gepasseerd was.  De druk van Zwart Wit hield aan en het wachten was op de gelijkmaker.  

De eerste opleving van Zeewolde was er weer één van Lucas Pelgrum en Martijn van Heesbeen. In de 67e minuut belandde een uitstekende pass precies voor de voeten van van Heesbeen. Helaas voor Zeewolde kreeg man-of-the-match van Heesbeen de bal niet onder controle en ging de kans verloren. Twee minuten later was het toch raak. Een doelpunt waaraan verdedigers van Zwart Wit nog wel eens aan zullen terugdenken. Romero Butz nam halverwege de helft van Zeewolde een vrije trap. De bal viel achter de verdedigers die elkaar behoorlijk in de weg liepen , waar Martijn van Heesbeen fungeerde als stoorzender en Lucas Pelgrum de bal zomaar mee kon nemen en langs David Houtman kon schuiven: 3-1.

Zwart Wit probeerde wat het kon, om opnieuw de aansluitingstreffer te maken. In de 74e minuut was Zwart Wit dichtbij de 3-2. Een vrije trap van de linkerkant landde bij de 2e paal waar een aanvaller van Zwart Wit nog wel zijn voet tegenaan kon zetten maar zoveel moeite moest doen om bij de bal te komen dat deze over het doel van Zeewolde ging. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer er toch. In de 82e minuut was het invaller Fabian van Panhuis die de bal achter Romero Butz en in het doel wist te krijgen. 

Zeewolde bracht Pino Wouters in voor de moegestreden Mahmoud Hanfish.  Zwart Wit geloofde weer in een gelijkspel en zette alles op de aanval. Dat leverde Zeewolde de mogelijkheid om in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Terwijl Zwart Wit in blessuretijd aandrong wist Zeewolde de wedstrijd te beslissen. Weer stond Lucas Pelgrum aan de basis met een prima harde voorzet strak voor het doel langs. Pino Wouters wist de voorzet op waarde te schatten en scoorde de bevrijdende 4-2.

Zaterdag 15 april komt koploper TOV op bezoek. De ploeg heeft nog 6 punten nodig om kampioen te worden en zal de eerste drie daarvan graag uit Zeewolde meenemen.

Zeewolde treed zaterdag sowieso gehavend aan tegen TOV. Jeffrey Bras en Roan Fokker zijn geblesseerd en Martijn van Heesbeen geschorst. Voor de stand op de ranglijst wordt met spanning uitgekeken naar de inhaalwedstrijd van dinsdag 12 april tussen Rood Wit en Stroe. Wanneer Stroe wint, blijft Zeewolde op de 10 plaats op de ranglijst net boven de nacompetitiegrens.

Spelers Zeewolde 

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Jeffrey Bras (5. Luuk Heerink), Rutger de Vries, Hessel Korthuis, Job Hoogedoorn, Mahmoed Hanfish (85. Pino Wouters), Tim Nagtegaal, Martijn van Heesbeen, Lucas Pelgrum, Jasko Etomovic.

Leden BC VVZ