Zeewolde pakt punt tegen Stroe

Onder zonnige omstandigheden starten Zeewolde en Stroe om 15.00 met hun onderlinge duel. Stroe had nog een enkel punt nodig om helemaal veilig te zijn, terwijl Zeewolde elk punt hard nodig had om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen. In een wel spannende maar niet bepaalde hoogstaande partij kwamen de ploegen uiteindelijk uit op 1-1.

Zonder de geschorste Job Hoogedoorn en de geblesseerde basisspelers Martijn van Heesbeen en Jeffrey Bras, begon Zeewolde goed aan de wedstrijd en mocht in de 1e minuut al een hoekschop nemen. In de 7e minuut ging de mogelijkheid op 1-0 verloren in een scrimmage waar zeker 3 keer op het doel geschoten kon worden echter zonder dat de bal in het doel belandde. Vervolgens onsnapte Pieter Blom nog een paar keer aan de rechterkant maar kwamen de voorzetten niet aan.

Na tien minuten nam Stroe onder leiding van Erwin van Essen het heft in handen. Eerst strandde Gijs van Manen op Romero Butz, twee minuten later omzeilde Gijs van Manen dezelfde Romero Butz maar kwam te ver aan de buitenkant om de bal in het doel te kunnen schieten. In de 17e minuut was het Richard van de Brink die Hessel Korthuis zijn hielen liet zien. Zijn voorzet kwam met kunst en vliegwerk in handen van Romero Butz terecht.

Zeewolde had nu wel voldoende gewaarschuwd moeten zijn, maar was dat helaas niet. Stroe was vaardiger aan de bal en won ook praktisch alle duels. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven. Het was Roy Kruze die het vonnis voltrok in de 21e minuut.

Zeewolde kon geen vuist maken en Stroe combineerde vrij gemakkelijk door de linies van Zeewolde. Wonder boven wonder zagen de mannen uit Stroe geen kans om het overwicht in meer doelpunten uit te drukken. Echte kansen bleven zelfs uit. Zeewolde zag tot aan de rust kans om nog slecht één mogelijkheid te creëeren. Jasko Etomovic kon de voorzet op maat van Pieter Blom geen goed vervolg geven.

De tweede helft was nogal rommelig met veel lange ballen van beide kanten die  bij Stroe nog wel eens aankwamen maar bij Zeewolde zelden tot een aanval leidde. Toch leek het alsof Zeewolde wat meer grip op het spel kreeg. Dat was gedeeltelijk schone schijn omdat Stroe het wel goed vond en loerde op de 0-2. Toch slaagde Zeewolde er steeds meer in om de combinatie te vinden. Eerst nog sporadisch maar naar mate het einde van de wedstrijd naderde steeds meer. Voor die tijd had Stroe al lang de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Gijs van Manen had gelukkig voor Zeewolde zijn dag niet. Vrije doortocht in de 67e minuut naar het doel van Zeewolde leidde tot een schot naast.

In de 82e minuut scoorde Stroe wel. Scheidsrechter Klaassen keurde het doelpunt op appel van de assistent scheidsrechter van Zeewolde af. Na afloop was de scheidsrechter ervan overtuigd daarmee een verkeerde beslissing te hebben genomen. Uit de samen met de arbiter geraadpleegde beelden was er toch de nodige twijfel of het vlagsignaal onterecht was.

Stroe voelde zich begrijpelijk benadeeld, scoorde nog een gele kaart wegens opmerkingen en dat moment leek wel de impuls voor Zeewolde om er een paar schepjes bovenop te doen. Door het inschuiven van Rutger de Vries bij aanvallen van Zeewolde en gecombineerd met het al eerder inbrengen van Mamhoud Hanfish voor Jasko Etomovic ontstond meer variatie in de aanvallen.    

Een schot van Lucas Pelgrum dat snel daalde en dreigde net onder de lat in het doel te vallen werd in de 86e minuut door Herman Oskam over het doel getikt. Uit de hoekschop die volgde was Pieter Blom dicht bij de 1-1. Op een meter of twee van het doel had de bal in de kruising of over de ballenvanger gekund. Een doelpunt werd het niet. Zeewolde liet zich niet uit het veld slaan, overleefde enkele scherpe counters van Stroe en kwam toch nog op 1-1.  Weer was Pieter Blom dichtbij een doelpunt deze keer raakte de zwaar gehinderde aanvaller de lat. De terug springende bal kon vrij worden ingetikt door man-of-the-match Rutger de Vries: 1-1. Hectische minuten volgden waarbij beide ploegen maar vooral Stroe nog aanspraak probeerde te maken op de winst. Het mocht niet baten. De defensie van Zeewolde onder leiding van Ramon Chaigneau hield stand.  

Eindstand: 1-1 en daar mocht vooral Zeewolde best tevreden mee zijn. Stroe was bijna de gehele partij de betere ploeg maar slaagde er niet in de kansen te benutten.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Luuk Heerink, Rutger de Vries, Ramon Chaigneau, Hessel Korthuis, Roan Fokker (80. Richard Blotenburg), Tim Nagtegaal (46. Jesse Oving), Jasko Etomovic (70. Mahmoud Hanfish),  Ruben Stoelhorst, Pieter Blom

Leden BC VVZ